Ahoj,

jmenuji se Lukáš VORÁČ,

datum narození 23.4.1995,



bydlím ve Vyškově u Brna,

mým koníčkem je rybaření,ježdění na kole, rugby a hlavně všechno co se přírody týče,

můj hudební styl vlastně moc ani není,poslouchám skoro úplně všechno až na dechovky teda,

nejradši mám segedínský guláš,

kamarádi mi říkají ori..tak to už by bylo asi všechno co byste o mě mohli vědět..
Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

Záhlaví stránek

 
 

Dušené jelení maso s omáčkou

Vytvořeno Pá 10. duben 2009, 11:28:02 CEST | Poslední změna Pá 10. duben 2009, 11:29:37 CEST
Suroviny
500 g jeleního masa
70 g uzené slaniny
1 - 2 cibule
sůl
mletá paprika
150 g kořenové zeleniny
celý černý pepř
2 hřebíčky
3 kuličky jalovce
100 ml červeného vína
5 sušených švestek
20 g vlašských ořechů
20 g másla
20 g hladké mouky
30 g chlebové kůrky
Postup přípravy
Jelení maso odblaníme, omyjeme a lehce osušíme papírovou utěrkou. Slaninu nakrájíme na kostky, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmažíme a potom přidáme a opečeme přirpavené jelení maso. Osolíme, zaprášíme paprikou, přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, celý černý pepř, hřebíček, roztlučený jalovec, trochu vína, podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou.

Až je maso měkké, vyjmeme ho a nakrájíme na plátky. Šťávu propasírujeme, přidáme víno, nakrájené sušené švestky a nasekané vlašské ořechy. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, se kterou omáčku zahustíme, přidáme trochu chlebové kůrky a povaříme. Hotovou omáčku nalijeme na plátky masa a podáváme s houskovým knedlíkem.

120 minut
 
Prohlášení o Cookies |
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one