Ahoj,

jmenuji se Lukáš VORÁČ,

datum narození 23.4.1995,



bydlím ve Vyškově u Brna,

mým koníčkem je rybaření,ježdění na kole, rugby a hlavně všechno co se přírody týče,

můj hudební styl vlastně moc ani není,poslouchám skoro úplně všechno až na dechovky teda,

nejradši mám segedínský guláš,

kamarádi mi říkají ori..tak to už by bylo asi všechno co byste o mě mohli vědět..
Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

Záhlaví stránek

 
 

Jelen lesní

Vyznačuje se těžkopádnou postavou se širokou, dopředu se zužující hlavou. Ocas je sice krátký, ale přesto vždy dobře viditelný. Mohutné, silně větvené paroží samců zakončuje u starších jedinců korunka, obě lodyhy mohou dohromady vážit 8-13 kg. Letní zbarvení mívá převážně červenohnědé, v zimní srsti převládá barva rezavohnědá až šedá, u karpatských populací jsou nohy a plece tmavé (někdy až téměř černé). Ocas je svrchu jednobarevný a světlá skvrna okolo řitního otvoru (zrcátko neboli obřitek) bývá nažloutlá. Mláďata jsou do stáří 2-3 měsíců výrazně bíle skvrnitá. Samice dosahují zhruba o třetinu menší velikosti než samci.

Rozšíření
Ostrůvkovitě se vyskytuje ve velké části Eurasie od Irska po Himálaj, jihovýchodní Asii a severní Afriku, na severu zasahuje přibližně k 60º s. s. Vysazen byl v USA, Argentině, Austrálii a na Novém Zélandě.

Pomineme-li oborové chovy, žije dosti početně zejména v rozlehlejších lesnatých oblastech vrchovin a hor, a také v lužních lesích na jihu Moravy. Oba původní poddruhy – jelen západní (C. e. hippelaphus) a jelen karpatský (C. e. montanus) – byly ze zoologického hlediska zřejmě znehodnoceny četnými dovozy jiných ras (maral, wapiti aj.) a jejich vzájemným křížením.
 
Prohlášení o Cookies |
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one